Završena „čairska lepotica”

Bez autora
Sep 22 2011

U niškom parku Čair završena je rekonstrukcija istoimene sportske dvorane. Objekat je kompletno adaptiran i renoviran i, što je najbitnije, spreman je za održavanje vrhunskih sportskih manifestacija, pošto ispunjava najviše kriterijume i zahteve. Osim sportskih, u Čairu će se održavati i privredne manifestacije, poput manjih sajmova, ali i kulturno-zabavne i slične priredbe. Iako je bilo mnogo skeptika, uspeli su da sa vrlo malim zakašnjenjem od samo nekoliko sedmica završe obiman i veoma složen poslovni poduhvat. Od stare dvorane „Čair“, sagrađene još sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i u koju ništa u međuvremenu nije ulagano, dobijena je prava čairska lepotica, sa najvišim komforom za posetioce. Celokupna finansijska sredstva obezbedio je grad Niš. Radovi na rekonstrukciji dvorane „Čair“ trajali su od prvih prolećnih dana i za samo šest i po meseci od trenutka kada je srušeno skoro sve osim konture stare konstrukcije, sagrađen je nov i prelep objekat.

Završena „čairska lepotica”U niškom parku Čair završena je rekonstrukcija istoimene sportske dvorane.

Objekat je kompletno adaptiran i renoviran i, što je najbitnije, spreman je za održavanje vrhunskih sportskih manifestacija, pošto ispunjava najviše kriterijume i zahteve. Osim sportskih, u Čairu će se održavati i privredne manifestacije, poput manjih sajmova, ali i kulturno-zabavne i slične priredbe.

– Iako je bilo mnogo skeptika, uspeli smo da sa vrlo malim zakašnjenjem od samo nekoliko sedmica završimo obiman i veoma složen poslovni poduhvat. Od stare dvorane „Čair“, sagrađene još sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i u koju ništa u međuvremenu nije ulagano, dobili smo pravu čairsku lepoticu, sa najvišim komforom za posetioce. Celokupna finansijska sredstva, to posebno ističem, obezbedio je grad Niš – rekao nam je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Radovi na rekonstrukciji dvorane „Čair“ trajali su od prvih prolećnih dana i za samo šest i po meseci od trenutka kada je srušeno skoro sve osim konture stare konstrukcije, sagrađen je nov i prelep objekat.

U realizaciju vrednog projekta krenulo se kako bi Niš odgovorio zahtevima Evropske rukometne federacije i Rukometnog saveza Srbije, koji su gradu poverili organizovanje takmičenja jedne od najjačih kvalifikacionih grupa na Evropskom šampionatu u rukometu, koje će se održati od 15. do 29. januara naredne godine.

– U višenamenskom objektu ima mesta za 4.800 posetilaca na tribinama, što je 500 stolica više nego do sada. Kompletno su promenjene sve elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije, ugrađen novi klimatizacioni sistem i sistemi grejanja i moderna rasveta, sagrađene su teleskopske tribine tako da se iz svakog dela dvorane vidi sve kao na dlanu. Takođe, stvoreni su maksimalni uslovi za rad zdravstvenih službi u novosagrađenom medicinskom bloku, novi pres-centar, u zasebnim ložama mesta za novinare i posebno TV snimatelje. Dvorana je dobila nekoliko loža i VIP salon, a svlačionice su najmodernije u našoj zemlji. Napravljeni su i zasebni koridori, kojima su odvojeni putevi sportista od posetilaca. Postavljena su dva semafora, umesto kao do sada jednog velikog, i čak četiri manja. Sve je to unutrašnji sadržaj, a imamo mnogo razloga da se dičimo i spoljnim izgledom, odnosno fasadom koja je ulepšala i park Čair i ceo ovaj deo grada – kaže Simonović.

Ovih dana u zvaničnoj inspekciji boravili su predstavnici Evropske rukometne federacije i nacionalnog rukometnog saveza naše zemlje. Jan Tjuik, predstavnik Rukometne federacije Evrope, svoje zadovoljstvo izrazio je rečima da za Niš i Nišlije šampionat Starog kontinenta u rukometu može „već sutra“ da počne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik